Framemaat fiets berekenen

| 03/05/2022

LICHAAMSLENGTE IN CENTIMETER:Framemaat fiets berekenen

Op het moment dat je erover denkt om een fiets aan te schaffen, dan is het belangrijk om de juiste framemaat te kiezen. Maar welke framemaat heb je nodig? Met behulp van deze framemaat fiets berekenen tool kun je dit eenvoudig bepalen. Vul je lengte in en druk vervolgens op de berekenen button. De juiste framemaat in cm wordt vervolgens zichtbaar. Het berekenen van de framemaat van een fiets was nog nooit zo eenvoudig!

Waarom is de juiste framemaat belangrijk?

De framemaat van de fiets bepaalt of je goed op een fiets kunt fietsen. Kies je een afwijkende framemaat, dan is dit slecht voor je gezondheid. Door een onjuiste houding kun je bijvoorbeeld problemen aan de rug krijgen. Dat wil natuurlijk niemand. Als je een fiets koopt bij een erkende fietsenwinkel, dan krijg je meestal advies over de hoogte van het frame. Kies je voor een tweedehands fiets via bijvoorbeeld marktplaats, dan is het belangrijk om je framemaat te bepalen met behulp van de rekentool.

Waarom deze framemaat calculator?

Deze rekentool hebben we gemaakt omdat ik zelf weleens een fiets heb gekocht met een verkeerde framemaat. En dat is absoluut iets dat je wilt voorkomen. Bereken dus eenvoudig en snel de framemaat van je nieuwe fiets via Rekentools.nl.

4.9/5 - (209 stemmen)

Categorie: Gezondheid

Comments are closed.