BMI berekenen

| 03/05/2022

LICHAAMSLENGTE IN CENTIMETER:

LICHAAMSLENGTE IN KILOGRAM:

UW LEEFTIJDSCATEGORIE:BMI berekenen

Wil je jouw Body Mass Index (BMI) weten? Bereken je BMI met behulp van de BMI rekentool. Vul je lichaamslengte in centimeter, je gewicht in kilogram en de juiste leeftijdscategorie in. Vervolgens druk je op de berekenen button. Jouw BMI wordt vervolgens voor je uitgerekend met behulp van de BMI calculator. Het berekenen van je BMI was nog nooit zo eenvoudig!

De Body Mass Index van Adolphe Quetelet

Sinds de jaren 90 wordt de Body Mass Index gebruikt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit heeft ervoor gezorgd dat het gebruik van de BMI flink toegenomen is. Oorspronkelijk werd de BMI aangeduid als de Queteletindex (QI), genoemd naar de Belgische wetenschapper Adolphe Quetelet (1796-1874). De QI en het BMI worden berekend met behulp van de formule: Gewicht in kilogram / (Lichaamslengte in meter * Lichaamslengte in meter).

Wat betekent je BMI?

De Body Mass Index is gebaseerd op de gemiddelde mens. Dit betekent dat de index voor kleine mensen en hele lange mensen niet goed werkt. Deze BMI calculator is om die reden alleen geschikt voor mensen tussen de 155 cm en 200 cm. Ook bij een andere lichaamsbouw dan gemiddeld werkt de calculator niet goed. Zo hebben bodybuilders vaak meer gewicht door meer spieren. Op basis van het BMI zou je dan berekenen dat ze overgewicht hebben. In de praktijk blijkt dat echter niet te kloppen.

4.9/5 - (220 stemmen)

Categorie: Gezondheid

Comments are closed.