Eigenwoningforfait berekenen

| 03/05/2022

WOZ-WAARDE VAN UW WONING:

BELASTINGJAAR:Eigenwoningforfait berekenen

Het berekenen van je eigenwoningforfait doe je eenvoudig en snel met behulp van de rekentool van Rekentools.nl. Je vult hiervoor de WOZ-waarde van je woning in. Vervolgens kies je het belastingjaar. Daarna klik je op de bereken button en wordt het bedrag aan eigenwoningforfait berekend. Het berekenen van je eigenwoningforfait was nog nooit zo eenvoudig!

Wat is het eigenwoningforfait?

Het eigenwoningforfait is een bedrag dat bij de belastingaangifte bij je belastbaar inkomen opgeteld wordt. Dit bedrag wordt alleen opgeteld als je een eigen woning hebt, die je hoofdverblijf is. Het wordt berekend door de WOZ waarde van je woning te vermenigvuldigen met percentage eigenwoningforfait. Het percentage waarmee je moet rekenen is afhankelijk van de hoogte van de WOZ waarde van je woning. Gelukkig hoef je dit percentage dankzij onze eigenwoningforfait calculator niet meer zelf op te zoeken.

Het eigenwoningforfait percentage verschilt per belastingjaar

De percentages behorende bij het eigenwoningforfait verschillen per belastingjaar. Het is daarom erg belangrijk om in de calculator het juiste belastingjaar te selecteren. Als voorbeeld: In 2021 was het eigenwoningforfait percentage voor een woning met een WOZ waarde van 387000 euro 0,5%. Terwijl in 2022 voor een woning met dezelfde WOZ waarde het eigenwoningforfait percentage 0,45% was. In 2023 was het eigenwoningforfait percentage voor dezelfde woning 0,35%.

4.6/5 - (210 stemmen)

Categorie: Belastingen

Comments are closed.