AOW leeftijd berekenen

| 03/05/2022

UW GEBOORTEDATUM OM UW AOW LEEFTIJD TE BEREKENEN:Bereken je AOW leeftijd

Wil je weten op welke leeftijd je AOW gaat ontvangen? Bereken je AOW leeftijd in dat geval eenvoudig en snel met behulp van deze AOW leeftijd berekentool. Hiervoor vul je jouw geboortedatum in en druk je vervolgens op de berekenen button. Je AOW leeftijd wordt vervolgens voor je berekend. Het bereken van je AOW leeftijd was nog nooit zo eenvoudig!

AOW leeftijd wordt bepaald op basis van de levensverwachting

De leeftijd waarop iemand AOW ontvangt, wordt gebaseerd op de gemiddelde levensverwachting van een mens in Nederland. De gemiddelde levensverwachting is 5 jaar van tevoren bekend. Op het moment dat het dus nog een tijdje duurt voordat je met pensioen gaat, dan is het advies om regelmatig je AOW leeftijd opnieuw te berekenen. Stijgt de gemiddelde levensverwachting? Dan stijgt je AOW leeftijd namelijk mee.

AOW leeftijd en met pensioen gaan

Je AOW leeftijd hangt meestal samen met de datum waarop je met pensioen gaat. Maar dit hoeft niet het geval te zijn. Bijvoorbeeld als je eerder met (pre)pensioen gaat. Sommige mensen kiezen ervoor om eerder met pensioen te gaan, waardoor ze een pensioengat hebben totdat de AOW leeftijd bereikt wordt. Als je de AOW datum wilt weten, dan tel je de AOW leeftijd op bij je geboortedatum.

Hoe hoog is mijn AOW?

AOW staat voor Algemene Ouderdomswet. Het is een basispensioen van de overheid. De hoogte van je AOW uitkering wordt gebaseerd op het aantal jaren dat je in Nederland gewoond of gewerkt hebt. Je kunt de hoogte controleren op de website MijnPensioenoverzicht.nl. Ontvang je AOW? Dan krijg je dit vanaf je AOW leeftijd van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Je krijgt de AOW uitkering totdat je overlijdt.

4.9/5 - (202 stemmen)

Categorie: Inkomen en Pensioen

Comments are closed.