Verwachte lichaamslengte berekenen

| 08/07/2022

LENGTE MOEDER IN CENTIMETER:

LENGTE VADER IN CENTIMETER:

GESLACHT:Toekomstige lichaamslengte kind berekenen

Wil je een indicatie van hoe lang je zoon of dochter uiteindelijk zal worden, dan kun je dit eenvoudig en snel berekenen met de verwachte lichaamslengte calculator van Rekentools.nl. Je vult hiervoor de lengte van zowel de biologische vader als de biologische moeder in centimeters in. Vervolgens geef je het geslacht van je kind in en druk je op de berekenen button. Vervolgens wordt op basis hiervan direct een toekomstige lichaamslengte van je kind uitgerekend. Het berekenen van de verwachte lichaamslengte was nog nooit zo eenvoudig!

Formules verwachte lichaamslengte zoon of dochter

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) en TNO hebben samen een model ontwikkeld op basis waarvan de toekomstige lichaamslengte van een kind berekend kan worden met behulp van de lengte van de biologische vader en moeder. De formules van dit model zijn:

  • Verwachte lengte meisje in cm = 47,1 + 0,334 x lengte vader + 0,364 x lengte moeder
  • Verwachte lengte jongen in cm = 44,5 + 0,376 x lengte vader + 0,411 x lengte moeder

Deze formules gebruiken we in deze rekentool.

Naast erfelijkheid spelen ook andere zaken een rol

De berekende lengte is en blijft een indicatie. Het kan dus best zo zijn dat de uiteindelijk lengte afwijkt van de verwachting. Naast de lichaamslengte van de biologische vader en biologische moeder spelen ook zaken als beweging, voeding en mogelijke ziektes een rol.

4.6/5 - (213 stemmen)

Categorie: Gezondheid

Comments are closed.