Eindkapitaal berekenen

| 16/09/2022

STARTKAPITAAL:

PERIODIEKE INLEG IN EURO PER MAAND:

LOOPTIJD:

VERWACHT RENDEMENT PER JAAR IN %:Eindkapitaal berekenen

Wil je weten wat het eindkapitaal is van je periodieke beleggingen of je periodieke inleg op een spaarrekening? Gebruik dan de eindkapitaal calculator van Rekentools.nl. Je vult allereerst het huidige kapitaal in dat je hebt, vervolgens wat je per maand gemiddeld gezien inlegt en vervolgens het verwachte rendement per jaar en de periode waarvan je het eindkapitaal wilt berekenen. Vervolgens druk je op de berekenen button. Het eindkapitaal wordt vervolgens direct voor je uitgerekend. Het uitrekenen van het eindkapitaal op je spaarrekening of je beleggingsrekening was nog nooit zo eenvoudig!

Kies een passend rendementspercentage

Omdat je rekent met een verwacht rendement in procent, kan het uiteindelijke eindbedrag dat je bij elkaar gespaard of belegd hebt afwijken. Het is essentieel om een realistisch rendementspercentage te kiezen over de gehele looptijd. Bij beleggen ligt het gemiddelde rendement bij een lange looptijd (20 tot 30 jaren) rond de 6%. De spaarrente ligt op dit moment rond de 0%, maar deze zou kunnen stijgen onder invloed van de inflatie en de verschillende initiatieven van bijvoorbeeld de Europese Centrale Bank (ECB). De tijd van de negatieve rente op je spaargeld lijkt op dit moment voorbij.

Vermogensrendementsheffing niet meegenomen

Deze calculator houdt overigens geen rekening met de vermogensrendementsheffing. Op het moment dat je spaargeld of beleggingen boven een bepaald bedrag komen, dan betaal je een bepaald bedrag aan de Belastingdienst. Dit kan invloed hebben op je eindkapitaal.

4.8/5 - (192 stemmen)

Categorie: Financieel

Comments are closed.