Uitgerekende datum berekenen

| 28/04/2023

DE EERSTE DAG VAN JE LAATSTE MENSTRUATIE (DAG/MAAND/JAAR):Uitgerekende datum zwangerschap berekenen

De uitgerekende datum van je zwangerschap berekenen doe je eenvoudig en snel via Rekentools.nl. Je vult simpelweg de eerste dag van je laatste menstruatie in en drukt vervolgens op de berekenen button. Daarna wordt de uitgerekende datum van je zwangerschap direct voor je berekend. Let op: de uitgerekende datum is een indicatie en geeft dus geen garantie dat je kindje op deze datum geboren wordt. Een kindje kan eerder of later geboren worden dan de uitgerekende bevallingsdatum. Het berekenen van de mogelijke bevallingsdatum was nog nooit zo eenvoudig!

Formule uitgerekende datum berekenen is eenvoudig

Het berekenen van de uitgerekende datum is eenvoudig op het moment dat je de eerste dag van je laatste menstruatie kent. Vervolgens tel je bij die datum simpelweg 280 dagen (= 40 weken) op. Omdat niet iedere maand evenveel dagen heeft, is het handig om een calculator als hierboven te gebruiken. Deze berekent eenvoudig en snel wat de uitgerekende datum van je zwangerschap is.

Waarom is de uitgerekende datum van belang?

Deze datum is belangrijk voor zowel jou als voor de verloskundige die jou begeleidt. Als er een kindje komt, dan is het essentieel om voor die tijd alles op orde te maken. Dit kan dan bijvoorbeeld gaan om de kinderkamer maar ook om de spullen als kleding, spenen, drinkflesjes, luiers en luierdoekjes die je in huis moet hebben. Met behulp van de uitgerekende datum kun je een planning maken met wat je wanneer gaat regelen. De verloskundige kan met behulp van de uitgerekende datum in de gaten houden of je kindje goed groeit.

3.1/5 - (12 stemmen)

Categorie: Kalender

Comments are closed.