Minimumloon berekenen

| 23/09/2022

GELDIG VANAF:

LEEFTIJD:

AANTAL UREN DAT JE (GEMIDDELD) WERKT PER WEEK:

AANTAL UREN DAT FULLTIME IS IN JOUW BRANCHE (STANDAARD IS 40):Minimumloon berekenen 2023

Wil je weten wat je als jongere volgens het wettelijke bruto minimumloon betaald moet krijgen? Maak dan gebruik van de minimumloon calculator van Rekentools.nl. Je vult ten eerste de periode in waarvoor je het wilt berekenen. Vervolgens geef je aan wat jouw huidige leeftijd is. Vervolgens vul je het aantal uren in dat je werkt en daarna het aantal uren dat in jouw branche fulltime is. Doorgaans is dit 40 uur, maar soms ook 38 uur en 36 uur. Daarna druk je op de berekenen button. Het bruto minimumloon per maand wordt vervolgens voor je berekend. Als je 36 uur, 38 uur of 40 uur als wat fulltime is in jouw branche, dan zie je ook wat het bruto minimumloon per uur is bij jouw leeftijd. Het berekenen van het wettelijke bruto minimumloon was nog nooit zo eenvoudig!

Verdien je minder dan het wettelijk minimumloon?

Als je minder verdient dan het minimumloon dat door de overheid bepaald is, dan is het belangrijk om hierover in gesprek te gaan met je werkgever. Op het moment dat je weer een jaar ouder wordt, dan is het ook goed om even te controleren of je voldoende verdient, als je kijkt naar het bruto minimumloon. Houd er wel rekening mee dat er een verschil zit tussen het bruto minimumloon en netto minimumloon. Het netto minimumloon is altijd lager dan het bruto minimumloon omdat van het bruto minimumloon nog belastingen worden ingehouden.

Ieder half jaar wordt het minimumloon opnieuw bepaald

Vanuit de belastingdienst wordt er ieder half jaar een nieuw minimumloon bepaald. Dit doet men omdat door de inflatie je in de toekomst minder kunt kopen dan op dit moment met hetzelfde bedrag. Inflatie zorgt er dus voor dat je geld steeds minder waard wordt naarmate de tijd vordert. Door de enorme inflatie in 2022 zijn de minimumlonen per 1 januari 2023 fors verhoogd. In deze calculator kun je het verschil eenvoudig en snel berekenen.

4.9/5 - (204 stemmen)

Categorie: Inkomen en Pensioen

Comments are closed.