BTW berekenen

| 03/05/2022

BEDRAG IN EURO:

TYPE BEDRAG:

BTW TARIEF:BTW berekenen

Het berekenen van het bedrag met of zonder BTW doe je eenvoudig en snel via Rekentools.nl. Allereerst vul je het bedrag in Euro in. Vervolgens kies je of dit ingevulde bedrag inclusief of exclusief BTW is. Daarna kies je het juiste BTW tarief (21%, 9%, 19% of 6%). Vervolgens klik je op de berekenen button. Zowel het BTW bedrag, het bedrag exclusief BTW als het bedrag inclusief BTW worden dan voor je uitgerekend. Het berekenen van de BTW was nog nooit zo eenvoudig!

Wat is BTW?

BTW is een belasting op de toegevoegde waarde. Alle mensen die een product of dienst in Nederland kopen, betalen een prijs waarin de BTW is opgenomen. Als ondernemer kun je periodiek een BTW aangifte doen om het verschil tussen het betaalde en ontvangen BTW terug te ontvangen of juist te betalen aan de overheid. De baten uit de BTW komen ten goede aan de kas van de Staat der Nederlanden.

BTW tarieven

Er worden verschillende BTW tarieven gehanteerd. Zo heb je BTW hoog (21%), BTW laag (9%) en oude BTW hoog (19%) en oude BTW laag (6%). In deze BTW calculator kies je eenvoudig het juiste BTW percentage. Wil je weten welk tarief aan BTW je moet hanteren? Dan is het goed om te weten dat het algemene tarief 21% is. Voor sommige goederen en diensten geldt het verlaagde tarief van 9%. Doet je als bedrijf zaken met het buitenland, dan kan het tarief van 0% van toepassing zijn. Deze hebben we niet als optie in de BTW rekentool opgenomen, omdat je dan überhaupt geen BTW hoeft te berekenen.

4.7/5 - (205 stemmen)

Categorie: Belastingen

Comments are closed.